Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο καυτός Δεκέμβρης του 1994.



Ο Δεκέμβριος του 1994, την παραμονή των Χριστουγέννων, παρόλη την χαμηλή του θερμοκρασία, αποδείχτηκε τελικά πολύ καυτός μήνας για τον κλάδο των ηλεκτρολόγων της ΥΠΑ.
Στην καθόλα νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  για την προάσπιση της νομικής μορφής της ΥΠΑ και την αποτροπή της έγκρισης από την Ελληνική Βουλή της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου στα Σπάτα στην γερμανική εταιρία Hochtief, δοκιμάστηκε τόσο η θέληση και αποφασιστικότητα, όσοι και η ενότητα του αγώνα.
Στον αγώνα αυτόν συμμετείχε ενεργά ο κλάδος των Ηλεκτρολόγων, ο οποίος εισέπραξε το αντίτιμο του αγώνα με τον πιο άδικο και παράλογο τρόπο, με την σκληρή και άδικη τιμωρία ενός συναδέλφου, του οποίου το φταίξιμο ήταν γιατί υλοποίησε κατά γράμμα τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες της απεργίας.
Ήταν η πρώτη λαβωματιά που δέχτηκε πισώπλατα ο κλάδος των ηλεκτρολόγων, η οποία στιγμάτισε τόσο την σύστασή του όσο και την παραπέρα διαδρομή του. Και το πάθημα αυτό έγινε μάθημα στον κλάδο….
Πολλοί ήταν αυτοί που "φοβήθηκαν" τον κλάδο μας και επίσης πολλοί ήταν αυτοί που τον πολέμησαν με κάθε τρόπο, με σκοπό να τον παραμερίσουν και να μην του επιτρέψουν να πρωταγωνιστήσει σε εξελίξεις και έτσι να μην «ξανασηκώσει κεφάλι»…………

Παρακολουθείστε το video για το τι λέχθηκε τότε στην εκπομπή επ΄ αυτοφώρω στον ΣΚΑΙ με το δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου