Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Οι Ηλεκτρολόγοι της ΥΠΑ αγωνίζονται για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειάς τους.



Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση, η οποία να σημειωθεί είναι προειδοποιητική, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια μας και την εργασιακή τάξη, τόσο στην ασφαλή και αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων μας και των υπαλληλικών μας υποχρεώσεων όσο και στην αναγνώριση και χορήγηση των δικαιωμάτων μας.
Αγωνιζόμαστε για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που οι κανονισμοί και οι νόμοι ορίζουν.
Αγωνιζόμαστε για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία μας στέρησε και τα οποία με την αρνητική παρεμβατική συμβολή κάποιων αλλά και η δική μας ανοχή, τείνουν να γίνουν καθεστώς.
Αγωνιζόμαστε για να απαιτήσουμε να στελεχωθούν με το αναγκαίο σε αριθμό προσωπικό ηλεκτρολόγων όλες οι πύλες εισόδου του τουριστικού προϊόντος, που είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Αγωνιζόμαστε σε μια καθόλα νόμιμη απεργία για να προασπίσουμε τους εαυτούς μας από αυθαίρετες και άδικες πράξεις οι οποίες μας παρεμποδίζουν στην εκτέλεση των υποχρεώσεών μας και μας στερούν κατάφορα την ψυχική ηρεμία και την οικογενειακή γαλήνη.
Έχει πλέον αποδειχθεί ότι η αξιοπρέπεια, όπως και η ελευθερία (ατομική ή συλλογική), είναι κατάσταση που κατακτιέται, δεν χαρίζεται. Κερδίζεται με πολλή δουλειά αλλά και συνέπεια λόγων και πράξεων.
Η αξιοπρέπεια συνίσταται στον σεβασμό της προσωπικότητας του πολίτη μιας ευνομούμενης χώρας καθώς και στην προστασία “πάση θυσία” των εν γένει δικαιωμάτων του, της αξίας αυτών και της υποστήριξής τους.
Ο σεβασμός της αξιοπρέπειάς μας από τους άλλους είναι καθημερινό αίτημα.
Τον απαιτούν ενδόμυχα, ο μαθητής στο σχολείο, ο εργαζόμενος στη δουλειά, ο φτωχός από την κοινωνία, ο άνεργος από την πολιτεία, η γυναίκα από τον άνδρα, ο μετανάστης από τις αρχές της χώρας φιλοξενίας, ο αλλόθρησκος από τον αλλόθρησκο, ο ασθενής από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, ο ηλικιωμένος από τους νεότερους.
Η αξιοπρέπεια δεν είναι θέμα συλλογικής δύναμης ή οικονομικής επιφάνειας, αλλά παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού των νόμων.
Θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο και για τον τόπο αλλά και για τους εαυτούς τους οι αρμόδιοι να αρχίσουν να σκέφτονται λογικά και κυρίως αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που τους βαραίνουν κατ΄αποκλειστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου